ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΟΦΙΑΣ

Διαστάσεις 15Χ21 εκ. 7 τόμοιΈνα έργο στις ρίζες του κόσμου. Η σοφία λαών και ανθρώπων που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις πολιτισμένης ζωής, πάνω σε αυτόν τον κόσμο. Δεν υπάρχουν γνώμες και θεωρίες ανθρώπων. Υπάρχουν ολόκληρα κείμενα, τα αυθεντικά, για πρώτη φορά συγκεντρωμένα σε ένα έργο...

1. Αρχαία Κίνα

320 σελίδες

· Ταο Τε Τσινγκ

· Τα αποφθέγματα του Κομφούκιου

2. Ινδίες

320 σελίδες

· Μαγκαβατ Γκιτα: το θείο τραγούδι (περιέχει την Ινδουιστική-Βραχμανιστική σκέψη)

· Οι πρώτοι Βουδιστές

· Η σοφία του βουδισμού

3. Μπέρτραντ Ράσελ

320 σελίδες

Τα πιο δυνατά και ζωντανά κείμενα του κορυφαίου στοχαστή, πάνω στα πιο φλογερά προβλήματα του ανθρώπου: το άτομο και την εξουσία, τον έρωτα, τον γάμο και την ηθική, την εκπαίδευση, τη θρησκεία, την πολιτική, την ψυχολογία.

4. Αρχαία Ελλάδα

336 σελίδες

Ένα απάνθισμα των καθοριστικών κειμένων της αρχαίας Ελληνικής σκέψης για τον άνθρωπο, την τέχνη, τη θρησκεία, την ειρήνη και τον πόλεμο, τη φιλία, την ηδονή. Για όλη τη ζωή.

5. Χαλίλ Γκιμπράν

256 σελίδες

Τα κείμενα αυτά του Μεγάλου Μυστικιστή Ανατολίτη, μέσα από την δική τους πλούσια ειλικρίνεια φτάνουν ως τους βαθύτερους μυχούς της συναισθηματικής μας και πνευματικής μας επίγνωσης.

6. Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

304 σελίδες

Τα πιο αντιπροσωπευτικά κείμενα του μεγάλου ποιητή, που είναι απίστευτα σύγχρονα. Τόσο σύγχρονα που θα νόμιζε κανείς ότι ο Σαίξπηρ είναι ο μεγαλύτερος ψυχολόγος της ανθρωπότητας σήμερα.

7. Ισλάμ

320 σελίδες

· Κοράνι

· Δάσκαλοι Σούφι

Πάνω εδώ στηρίχτηκε ο Αραβικός Ισλαμικός Πολιτισμός.